Hvordan kan jeg være mor?

Jeg læste engang med i en debat på facebook, hvor der var nogle stærke holdninger til hvorfor handicappede, ikke skulle have børn. Kunne de give børn det samme?

Jeg har altid vist, at jeg ville have børn. Også da jeg blev syg, viste jeg, at jeg ville være mor, trods handicap og udfordringer. En ting, gjorde jeg klart for mig selv, der fandtes ikke en rigtig måde at være mor på, fordi selv uden handicap, er ikke to ens. Og det er okay!

Selvfølgelig får mine børn det samme, som alle andre, bare på min måde. Inden jeg fik Leonoah, viste jeg ikke hvordan, men jeg viste det hele nok skulle gå, vi skulle bare være kreative og nytænkende. Og det må man sige vi hat været. Patrick startede med at “ødelægge” en sebra killi seng, ved at bore hængsler i lågen, så den kunne åbnet op, istedet for at jeg skulle løfte siden op, når jeg skulle putte. Vi fandt hurtigt ud af at triptrap stolens bøjle kunne tages nemt af og på, så jeg ikke skulle løfte hende op og ned. Men det bedste Patrick har lavet til mig, er en barnevogn. Den fik mig til at føle mig som alle andre, at kunne gå med sit barn, var en drøm jeg aldrig havde regnet med, skulle gå i opfyldelse.

Fordomme er der nok af, og jeg føler ikke et behov for at vise jeg er en god mor, det ved jeg i hjertet at jeg er. Heldigvis er jeg ikke stødt på mange, som siger andet, men som offentlig person, vil man altid møde nogle med andre holdninger, og det helt iorden, jeg kan klare det.

At være mor i kørestol, er ikke altid lige nemt, fordi hvad med når børnene bliver trodsige? Løber den modsatte vej? Ikke vil holde i hånd ved vejen? Ikke kan komme ned fra klatrestativet? Jeg har virkelig været på røven mange gange, råbt højt i panik, og rullet så jeg lavede røg og bremsespor efter mig. Det er bare at holde ved, jeg tør tage kampen med mine børn, fordi mine børn er ikke bedre end andres børn! Og så er jeg god til at spørge om hjælp når der er en som kan give mig en hånd der hvor jeg ikke selv kan nå på fx legepladsen.

Ja, vi kan alle være mødre, vi kan være det på mange måder, mange former, og det helt iorden, vi er nemlig alle de bedste mødre for vores børn.

Overtøjet sponsoreret af @friends_boernetoej

Amanda

2 kommentarer til “Hvordan kan jeg være mor?”

  1. Det er så vigtigt at du sætter fokus på dette.
    Min mand sidder selv i kørestol – og jeg har faktisk et usynligt handicap også. Jeg tror på at vores barn kommer til at være hurtigere selvhjulpen og selvstændig. Uanset hvad så er jeg 100 på at mit eller dine børn ikke lider nogen last over at en forælder ruller på hjul.
    Respekt til dig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen